11-12-2014 – KunstaanZ start serie exposities moderne kunst in Deventer

[PERSBERICHT]

KunstaanZ start serie exposities moderne kunst in Deventer

Oude Mariakerk decor eerste tentoonstellingen

DEVENTER – De Stichting Culturele Impuls Deventer start in 2015 met KunstaanZ, een initiatief om moderne kunst in Deventer te exposeren.

In 2010 is de Stichting Culturele Impuls Deventer (CID) opgericht. Het doel is in Deventer een kunsthal voor moderne kunst te vestigen om daarmee Deventer nog beter cultureel op de kaart te zetten. Het verkrijgen van een geschikte locatie blijkt echter een moeizaam verhaal en kan nog jaren vergen. Daarom neemt de Stichting CID nu het initiatief om kunst te gaan exposeren onder de vlag KunstaanZ.

KunstaanZ gaat zich richten op beeldende kunst van de 20ste en 21ste eeuw. De tentoonstellingen zullen een grote variëteit vertonen met foto’s, schilderijen, sculpturen, creaties, film, theater en muziek. Elk evenement zal worden verlevendigd met aanpalende activiteiten, zoals lezingen, workshops en doe-activiteiten. We gaan zoeken naar een actieve vorm van exposeren en zullen het publiek uitdagen daarin mee te denken en te doen!

We streven naar meerdere exposities per jaar, in duur variërend van een week tot enkele maanden. We starten februari 2015 in de Oude Mariakerk met een foto-expositie, waarover binnenkort nader zal worden bericht. De Oude Mariakerk is voorlopig onze thuisbasis, eventueel af te wisselen met andere locaties al naar gelang thema en onderwerp van de expositie.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de Stichting CID, Frens Westenbrink, via e-mail f.westenbrink@kpnmail.nl of telefonisch via 0570-671143