Om de verspreiding van het coronavirus in musea te voorkomen, is er een protocol opgesteld. Het protocol is tot stand gekomen op initiatief van de Museumvereniging, brancheorganisatie van ruim 400 Nederlandse musea en o.a. uitgever van de Museumkaart op basis van de meest actuele RIVM-richtlijnen. Wij zijn niet aangesloten bij de branchevereniging, maar volgen wel het geldende protocol. Het complete protocol kunt u hier lezen (pdf). De voorzorgsmaatregelen die we bij KunstaanZ hanteren, leest u hieronder.

  • De expositie Van de Straat is gratis toegankelijk, er is geen kassa aanwezig en er zijn derhalve ook geen kaarten of boeken te koop. U hoeft behoudens het verplichte registratieformulier niets aan te raken.
  • Bij binnenkomst dient u een registratieformulier in te vullen ivm mogelijk bron- en contactonderzoek. Dit formulier wordt door ons 14 dagen bewaard en daarna vernietigd. Tijdens deze bewaarperiode gaan wij uiteraard zeer zorgvuldig met uw privacy om. Gebruik voor het invullen bij voorkeur uw eigen pen.
  • Wij vragen geen vaccinatiebewijs of testuitslag. We rekenen wel op uw gezond verstand: als u klachten heeft die op corona kunnen duiden, dient u thuis te blijven.
  • Het dragen van een mondkapje is niet verplicht.
  • Bij uw bezoek geldt de anderhalvemeter-maatregel (en 1 bezoeker of 1 huishouden per 5m2). Het kan zijn dat een van onze vrijwilligers u vraagt buiten te wachten indien het binnen te druk wordt. Onze ruimte leent zicht niet voor een routering waarbij u elkaar niet tegenkomt. We vragen u zelf rekening te houden met onderlinge afstanden.
  • Bij de in- en uitgang staan desinfecterende middelen zodat u desgewenst bij binnenkomst en vertrek uw handen kunt reinigen.