Brink 16 Deventer

De tentoonstelling van KunstaanZ is te zien in Brink 16, in het hart van de oude Hanzestad Deventer. De Brink is het monumentale en centrale plein in de binnenstad van Deventer.

Aan de Brink zijn onder andere de Waag, het Speelgoed- en blikmuseum, het woonhuis van Rutger Jan Schimmelpenninck, de voormalige poortwoning Penninckshoek uit 1583 (waar nu de VVV is gevestigd), en het huis De Drie Haringen te bewonderen.

Op het plein staat de Wilhelminafontein met het beeld van de Deventer stedemaagd, ter herinnering aan de aanleg van de waterleiding eind 19e eeuw. Ook is er een imposant bronzen beeld van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer.

Rond de Brink zijn vooral horecagelegenheden gevestigd. Er zijn veel terrassen. Hier is ook het Deventer koekwinkeltje met Deventer koek van koekfabriek Jb Bussink. In de zomerperiode is er tweemaal per week "Spelen op de Brink", een populaire kinderactiviteit. Ook vinden er met regelmaat grotere evenementen plaats op het plein.

Op vrijdagmorgen en op zaterdag wordt er weekmarkt gehouden.

Bij de VVV Deventer (schuin tegenover onze locatie) zijn rondleidingen verkrijgbaar voor een afwisselend en cultureel 'dagje Deventer'.


ADRES

Brink 16

7411 BR Deventer

Coördinaten: 52.2528107, 6.161056400000007


 

ROUTE


PARKEREN

  • De Brink 16 ligt in de oude binnenstad van Deventer. Parkeren kunt u (tegen betaling) op meerdere plekken in de nabije omgeving (P7, Brink - P6, Boreel - P1, Centrumgarage).
  • Ook parkeren aan de overzijde van de IJssel is een goede mogelijkheid (P10, Twelloseweg, De Worp). Parkeren is daar gratis en u kunt met de veerpont de IJssel oversteken (retour: 1,50 p.p). Vanaf de aanlegplaats is het ongeveer 10-12 minuten wandelen naar de Brink.

Kijk voor een overzicht van alle parkeermogelijkheden in Deventer op de site van de VVV Deventer.
Of voor een overzicht inclusief plattegrond op prettigparkeren.nl


OPENBAAR VERVOER
Vanaf station Deventer is het slechts enkele minuten wandelen naar Brink 16.

  • Voor uw treinreis kunt u kijken op de NS Reisplanner.
  • Voor uw busreis kunt u terecht op 9292.

TOEGANKELIJKHEID
De entree van Brink 16 telt 3 traptreden en er is niet standaard een rolstoelhelling aanwezig. Voor hulp bij de entree kunt u het best - tijdig - contact opnemen (info@kunstaanz.nl). De expositieruimte zelf is drempelloos en ook door rolstoelrijders goed te bezoeken.


ENTREE
De entree voor de expositie Van de Straat is gratis. (normaliter is de entree 3 euro en alleen voor kinderen t/m 11 jaar gratis). Tassen en rugzakjes kunt u tijdens uw bezoek gratis opbergen in een van de kluisjes.


OVERIGE VOORZIENINGEN
Brink 16 is voor KunstaanZ een tijdelijke locatie. Om die reden zijn er geen faciliteiten als toiletten of de mogelijkheid om koffie of thee te drinken. De expositieruimte ligt echter middenin de stad en is omringd door uitstekende horecagelegenheden.