Oude Mariakerk Deventer

mariakerk-deventerDe tentoonstellingen van KunstaanZ zijn te zien in de Oude Mariakerk in Deventer, in het hart van de oude Hanzestad. De Oude Mariakerk is een kerk waarvan de geschiedenis teruggaat tot het einde van de dertiende, begin veertiende eeuw. Zij was bestemd voor de burgerij en was een zelfstandige kerk direct naast de Lebuïnuskerk.

Wat u vandaag de dag aantreft is een poort met openslaande houten deuren waarachter het dakloze schip zich bevindt, tegenwoordig een deels begroeide, romantische binnenplaats. Rechts van deze binnenplaats vindt u het enige nog overdekte gedeelte, de zuiderbeuk.

In deze zuiderbeuk is van 22 februari tot en met 11 april 2015 de tentoonstelling Trouwen in Beeld van fotograaf Paul Breuker te zien. De ingang van de kerk vindt u aan de binnenplaats, direct naast restaurant Het Arsenaal.


ADRES
Nieuwe Markt 35
7411PC Deventer

Coördinaten: 52.251944, 6.154156


ROUTE


 

PARKEREN

  • Bij de Oude Mariakerk zijn twee (betaalde) parkeerplaatsen op minder dan 1 minuut lopen (P8, Nieuwe Markt en P9, Grote Kerkhof).
  • Ook parkeren aan de overzijde van de IJssel is een goede mogelijkheid (P10, Twelloseweg, De Worp). Parkeren is daar gratis en u kunt met de veerpont de IJssel oversteken (retour: 1,50 p.p). Vanaf de aanlegplaats is het slechts 1 minuut wandelen naar de Oude Mariakerk.

Kijk voor een overzicht van alle parkeermogelijkheden in Deventer op de site van de VVV Deventer.
Of voor een overzicht inclusief plattegrond op prettigparkeren.nl


OPENBAAR VERVOER
Vanaf station Deventer wandelt u in ongeveer 10 minuten naar de Oude Mariakerk.

  • Voor uw treinreis kunt u kijken op de NS Reisplanner.
  • Voor uw busreis kunt u terecht op 9292.